Zoek ons op Google+

In a parallax far, far away...

Welkom in het parallax-universum van SCEP!
Als je naar beneden of naar boven scrollt, of op de buttons rechts klikt, vliegen planeten, sterren, satellieten en raketten om je oren. En helemaal onderaan ben je getuige van een maanlanding. De techniek erachter, dat is nou parallax.

Parawát?

Parallax! Een techniek die - simpel gezegd - plaatjes laat bewegen in verschillende lagen, die onafhankelijk van elkaar verschuiven terwijl je scrollt.

Ook al heb je misschien nog nooit van de term 'parallax' gehoord, je hebt ongetwijfeld wel eens een voorbeeld gezien. Vroeger werd de techniek vaak gebruikt in 2D-computerspellen, vooral in run-and-jump games zoals Super Mario Bros. In animatiefilms wordt de parallax-techniek gebruikt om op een eenvoudige manier diepte te suggereren. Dankzij jQuery en CSS kunnen we het nu ook bij websites toepassen. Zoals deze site!

Nou leuk, maar wat heb je eraan?

Je website valt er op een slimme en relatief eenvoudige manier meer door op. De techniek leent zich uitstekend voor illustratieve sites, online nieuwsbrieven, blogs of actiepagina's. Of campagnesites zoals deze. Maar vooral is het natuurlijk gewoon mooi om naar te kijken!

Beam us up!

Heb je een project in het verschiet dat best een snufje parallax kan gebruiken? Neem contact op met de lanceerbasis van SCEP en we vertellen je er alles over!